У Чернігові біля школи затримали чоловіка зі шпигунським застосунком у телефоні

У Чернігові біля школи затримали чоловіка зі шпигунським застосунком у телефоні

Фото
Укрінформ
У Чернігові напередодні затримали чоловіка, який фотографував важливі об'єкти та передавав фото ворогу.

Про це повідомляє Патрульна поліція Чернігівської області у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що на лінію "102" звернулася директорка однієї зі шкіл та повідомила, що на території навчального закладу невідомий фотографував будівлю та сховище.

Екіпаж патрульної поліції затримав чоловіка. Поліцейські з’ясували, це 49-річний уродженець Севастополя, який 2016 року переїхав до Чернігова та отримав статус внутрішньо переміщеної особи.

"Що робить на території навчального закладу, чоловік пояснити не зміг. Під час поверхневої перевірки інспектори виявили у нього мобільний телефон. Один зі встановлених додатків викликав у патрульних підозри, бо алгоритм його роботи полягає у фотографуванні певних об’єктів та місцевості з точною геолокацією їхнього місця знаходження. Чоловік повідомив, що використовував програму з метою додаткового заробітку. Окрім школи, фотографував зупинки громадського транспорту, культові споруди тощо. За надану інформацію про деякі з об’єктів вже отримав плату", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Києві викрили російського агента, який збирав дані про ЗСУ та тероборону

Затриманого доправили до Чернігівського районного управління поліції, туди ж прибули представники СБУ.

Як відомо, в лютому-березні в Чернігівській області тривали запеклі бої з російськими загарбниками. У квітні Збройні сили України визволили область від росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-