У Києві викрили російського агента, який збирав дані про ЗСУ та тероборону

У Києві викрили російського агента, який збирав дані про ЗСУ та тероборону

Укрінформ
У Києві викрили російського агента, який збирав дані про місця дислокації підрозділів Збройних сили України та територіальної оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України у Фейсбуці.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру місцевому жителю за фактом несанкціонованого поширення інформації про розміщення ЗСУ та територіальної оборони, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, з квітня цього року підозрюваний з власної ініціативи збирав дані та фотографував місця дислокації військовослужбовців ЗСУ та територіальної оборони Києва. Через один з месенджерів він передавав інформацію громадянці російської федерації. Вона перебувала на тимчасово окупованій території Донецької області як спеціальний кореспондент одного із російських ЗМІ, акредитованого у так званому "міністерстві інформації днр".

Для приховування своєї діяльності підозрюваний використовував різні номери мобільного зв'язку, а також листувався з громадянкою рф із застосовуванням умовних слів-паролів.

Під час обшуку у чоловіка вилучили мобільний телефон та комп’ютерну техніку з доказами.

Читайте також: У Києві затримали двох російських інформаторів

Як повідомляв Укрінформ, жителю Житомирської області, який передавав військовій розвідці російської федерації дані про розташування стратегічних об‘єктів, повідомили про підозру у державній зраді.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-