У Франківську в благодійному забігу на честь загиблих захисників взяли участь понад 50 дітей

У Франківську в благодійному забігу на честь загиблих захисників взяли участь понад 50 дітей

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківську в благодійному забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» взяли участь більш як 50 дітей, наймолодшій немає і двох років. 

Про це повідомляє у Телеграмі начальниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, передає Укрінформ.

"Понад пів сотні діток сьогодні взяли участь у патріотичному забігу на честь загиблих Героїв України «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Найменші учасники приєдналися до забігу разом із батьками", - зазначила Онищук.

За її словами, одна з маленьких учасниць, Злата, якій трішки більш як два роки, здолала цілу дистанцію завдовжки 3 км разом із мамою - патрульною поліцейською.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що традиційно забіг відкрили родини загиблих Героїв. Символічно під оплески вони пробігли 50 метрів. Після них – стартували діти на 100 метрів. Дорослі ж бігли дистанції 1 та 3 кілометри. Бігунів зустрічали родини загиблих. Кожен учасник сьогоднішнього забігу отримав пам'ятну медаль.

Як повідомляв Укрінформ, спортивний захід започаткували у 2018 році батько загиблого героя російсько-української війни, "кіборга" Олексія Дурмасенка Олег Дурмасенко, а також Таїсія Братасюк та Дмитро Примаченко.

Минулого року участь у забігу взяли близько семи тисяч українців у всіх областях. Цього року очікують, що учасників буде ще більше.

Читайте також: Патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» відбувся в Ужгороді

Цьогоріч акція позиціонується як онлайн-захід, а сам забіг не прив’язаний безпосередньо до 29 серпня - Дня пам’яті захисників. Усі охочі можуть обрати прийнятну для себе дату, включно до 25 вересня, щоб подолати дистанцію у 2, 5 або 10 км. Реєстрація на участь у забігу почалася 27 липня і триватиме до 19 вересня.

Нині забіг відбувається і в інших країнах, зокрема, відомо про зареєстрованих учасників із Франції та Італії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-