У Запоріжжі відкрили пам'ятник «Героям Небесної Сотні»

У Запоріжжі відкрили пам'ятник «Героям Небесної Сотні»

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі в парку Перемоги в День Незалежності України відкрився пам'ятник "Героям Небесної Сотні", який вшановує подвиг учасників Революції Гідності та увічнює їх пам'ять.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Запоріжжі відкрили пам'ятник «Героям Небесної Сотні» / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

"Пам'ятник виконано зі сталі. На ньому викарбувано 107 прізвищ героїв Революції Гідності, тризуб - державний символ і сокіл. Є повір'я, що кожен український воїн, який загинув, захищаючи рідну землю, перетвориться на сокола. Тому ми вирішили зобразити сокола. Це перший пам'ятник, але ми хочемо, щоб такі пам'ятні знаки були на батьківщині всіх героїв. Запоріжжя - це мала батьківщина Сергія Синенка", - сказав голова благодійного фонду "Пам'яті Небесної Сотні" Андрій Павленко.

Ідея встановлення монумента виникла ще у 2014 році – після Революції Гідності. Та втілити її у життя вдалося тільки тепер.

За словами батька героя Сергія Синенка, цей пам'ятник показує Україні та світові, що "українці борються за волю, свободу".

Освятив пам'ятний знак архієрей Православної церкви України, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій.

Читайте також: Президентське подружжя у День Незалежності вшанувало пам'ять Героїв Небесної сотні

"Вшановуючи героїв Небесної Сотні і святкуючи День Незалежності, ми маємо розуміти, що це день незалежності від рабського мислення, рабського усвідомлення, що ми "молодші" брати", - сказав Фотій.

Меморіал у Запоріжжі має оригінальний дизайн.

Пам’ятники на честь Героїв Небесної Сотні із зображенням птахів також встановлені у місті Гадячі Полтавської області (у вигляді голуба) та у Вінниці (сокола). У Миколаєві – це чотириметрова скульптура у вигляді двох крил, спрямованих у небо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-