В Ужгороді на світанку відбулася мистецька акція до Дня Незалежності

В Ужгороді на світанку відбулася мистецька акція до Дня Незалежності

Фото
Укрінформ
В Ужгороді артисти Закарпатського народного хору влаштували мистецьку акцію з нагоди Дня Незалежності - на світанку вони заспівали "Молитву за Україну".

Про це кореспондентові Укрнформу повідомила художній керівник і диригент Державного заслуженого академічного Закарпатського народного хору Наталія Петій-Потапчук.

В Ужгороді на світанку відбулася мистецька акція до Дня Незалежності / Фото: Сергій Гудак

“Цьогоріч наша "Молитва за Україну" була дуже особливою, ми відчували, що вона як ніколи сильна. Узагалі, молитва, особливо хорова, має величезну силу. Відтак і репертуар підбирали особливий. Поряд із духовними творами “Молитва за Україну”, “Отче наш” ми виконували лірницький кант, “Святий Боже, святий кріпкий” в обробці Кошиця, читали вірші на “Мелодію” Мирослава Скорика, також поезії Шевченка, Тичини, Сосюри, що по-особливому звучать в час війни” - сказала Петій-Потапчук.

За її словами, до Закарпатського народного хору долучилися представники 5 релігійних конфесій Закарпаття, представники етнічних спільнот: закарпатські угорці, словаки, румуни, а також чехи, поляки, грузини.

Разом із хористами співали й діти - члени обласних мистецьких колективів.

“Переживали, що концерт на світанку перерве сирена, були готові його зупинити і пройти до укриття. Символічно, що сирена ввмікнулася за дві хвилини після завершення нашої ранкової молитви. Таке враження, що Бог хотів її почути!” - сказала диригент.

Читайте також: Президентське подружжя у День Незалежності вшанувало пам'ять Героїв Небесної сотні

Закарпатський народний хор щороку на День Незалежності проводить особливий концерт “Молитва за Україну”. Мистецько-патріотична акція з нагоди головного державного свята започаткована колективом у 2014 році. Щороку змінюють локацію концерту - досі це були берег Ужа, пішохідний міст, Ужгородський замок, міські площі та храми.

Цьогоріч акція відбулася біля найвищого флагштока Закарпаття з українським прапором на площі Богдана Хмельницького в Ужгороді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-