Мер Енергодара розповів про обстріли міста - біля Запорізької ТЕС загинула людина

Мер Енергодара розповів про обстріли міста - біля Запорізької ТЕС загинула людина

Оновлено
Укрінформ
У тимчасово захопленому росіянами Енергодарі підтвердили загибель чоловіка 1978 року народження внаслідок обстрілу. Ще одного госпіталізовано із важкими пораненнями.

Про це повідомляє у Телеграмі міський голова Енергодара Дмитро Орлов, передає Укрінформ.

"Підтверджена загибель водія обстріляного в районі Запорізької ТЕС автомобіля. На жаль, смерть чоловіка 1978 року народження констатована на місці події", - йдеться у повдомленні.

Орлов зазначив, що ще один чоловік, 1996 року народження, отримав серйозні поранення та перебуває в реанімації. За його життя борються лікарі.

За його словами, "судячи з наявних на відео від самих окупантів пошкоджень автівки, з рівними отворами від куль, машина була обстріляна практично впритул. Вірогідно, з автомата".

Читайте також: На Запоріжжі ворог обстрілює мережі: без газу та світла залишаються тисячі людей

Орлов наголосив, що достеменно відомо, що внаслідок мінометних обстрілів у Енергодарі сьогодні пошкоджено центральний тепловий пункт. На відновлення водопостачання знадобиться час. Попередньо, ремонтні роботи триватимуть до ранку.

Як повідомляв Укрінформ, із 4 березня ЗАЕС в Енергодарі перебуває під контролем російських військових. На майданчику станції загарбники розмістили військову техніку та боєприпаси.

Починаючи з 5 серпня росіяни регулярно обстрілюють територію ЗАЕС. Через ворожі ракетні обстріли було пошкоджено три датчики радіаційного моніторингу навколо сховища відпрацьованого палива ЗАЕС.

Читайте також: Запорізька АЕС продовжує працювати із ризиком для безпечного функціонування - Енергоатом

ЄС та 42 країни закликали росію негайно вивести свої війська із Запорізької АЕС і всієї території України.

Обласна влада радить мешканцям Енергодара евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-