У Вінниці стартує мистецька виставка «З Україною в серці»

У Вінниці стартує мистецька виставка «З Україною в серці»

Укрінформ
У Вінниці 22 серпня до Дня Незалежності України стартує обласна виставка образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «З Україною в серці».

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Вінницькому обласному центрі народної творчості (ВОЦНТ), передає Укрінформ.

«Сьогодні у Світлиці нашого ВОЦНТ відкривається обласна виставка образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «З Україною в серці». Цьогоріч відзначення Дня Незалежності України відбувається в період воєнного часу. Це накладає на нас обмеження щодо проведення масових мистецьких заходів. Тому нинішня виставка є єдиним обласним культурно-мистецьким заходом з нагоди святкування 31-ої річниці Незалежності України», - повідомили у центрі народної творчості.

У ВОНЦТ зазначили, що на виставці представлені понад 50 робіт від 23 народних майстрів з територіальних громад області та міста Вінниці. Вони присвячені українській землі та прагненню українського народу до перемоги у боротьбі за свою незалежність. Митці представили роботи з різних видів народного мистецтва поспішили представити на виставку свої роботи.

Читайте також: Музей війни презентував нову креативну виставку «Батьківщина-мати. Переозначення»

Основу експозиції складають роботи майстрів живопису та народного малярства. Також на виставці представлені прекрасні нові роботи з декоративного розпису і гончарного мистецтва. Можна побачити на виставці й текстильні роботи а також вишиті рушники вінницьких майстринь з обереговою орнаментикою.

З огляду на безпекові заходи у Вінницькому обласному центрі народної творчості (ВОЦНТ) передбачили можливість оглянути експозицію виставки «З Україною в серці» в онлайн форматі.

24 серпня відзначатиметься 31-ша річниця Незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-