Загарбники облаштовують переправу з барж на заміну Антонівському мосту – депутат

Загарбники облаштовують переправу з барж на заміну Антонівському мосту – депутат

Укрінформ
російські загарбники облаштовують переправу з барж біля Антонівського моста у Херсоні.

Як передає Укрінформ, про це депутат Херсонської облради Сергій Хлань повідомив у Фейсбуці.

«Цікаво, що то за інженерна споруда, яку окупанти лаштують на заміну Антонівського мосту. Стягують баржі по Дніпру, щось монтують. А офіційне відкриття буде? Ну, щоб з феєрверком. Від ЗСУ», - написав він.

У коментарі Апостроф TV Хлань зазначив, що загарбники стягують баржі по Дніпру і «щось монтують» з них – вони це роблять просто під Антонівським мостом. Він припускає, що, можливо, баржі фіксують до опор мосту, але треба розуміти, що внизу Дніпра потужна течія і пересування таким чином по цій споруді, яку вони монтують, можливе лише для пішоходів, але не для техніки, навіть автомобільної.

Читайте також: Після ураження Антонівського мосту люди почали користуватись водним транспортом - ЗМІ

Також депутат облради сказав, що і навести повноцінну понтонну переправу в цьому місці неможливо – саме через течію. Тому ворог переправляє техніку на частинах понтону, які використовує як плоти, котрі пересувають за допомогою потужних катерів по боках – за такої логістики потрібно більш як дві години, щоб перепливати з одного берега на інший. «Переправлення у такому режимі техніки не забезпечує необхідних потреб на правобережжі… адже щоденно ЗСУ знищують тилові запаси ворога», - сказав Хлань.

Він підкреслив, що загарбникам треба поповнювати все — в тому числі й запаси продовольства для сконцентрованої великої кількості живої сили. Тому тактично ворог знаходиться у поганій ситуації на правому березі Дніпра. На думку депутата, оскільки ворог у пастці, саме тому він шукає шляхи відходу і думає, як забезпечити відхід з Херсона.

Як повідомляв Укрінформ, після чергового удару ЗСУ по Антонівському мосту з Херсона почали вивозити родини військових рф, що перебували у місті.

Депутат Херсонської облради Сергій Хлань назвав безперспективними плани загарбників знайти альтернативу пошкодженому Антонівському мосту.

Антонівський міст з'єднує Херсон із лівобережжям Дніпра, відкритий 1985 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-