На Волині висадили калиново-дубовий гай в пам'ять про полеглих захисників України

На Волині висадили калиново-дубовий гай в пам'ять про полеглих захисників України

Фото
Укрінформ
В урочищі Криниця Турійської територіальної громади на Волині висадили калинове коло зі ста кущів і чотири дуби.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Волинської обласної ради, передає Укрінформ.

"Урочище Криниця відоме тим, що у серпні 1943 року тут воїни УПА героїчно здолали фашистських загарбників. Повстанці сміливо стали до бою з переважаючими силами ворога і помстилися окупантам за знищені довколишні села та замордованих жителів. На цьому історичному місці і вирішили закласти калиново-дубовий гай", - йдеться у повідомленні.

Акцію з висадки дерев у рамках Міжнародного культурно-екологічного проєкту «Зв’язок поколінь» назвали «Нас єднає коло калинове задля України перемоги». Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад зазначив, що її хочуть поширити на решту регіонів та за межі нашої країни.

Читайте також: Українці на знак подяки естонцям висадили у Таллінні троянди

Народний депутат Вячеслав Рубльов зауважив, що Турійщина дала Україні багатьох Героїв, яких суспільство має пам’ятати. В пам’ять про одного з них Рубльов висадив дуб.

«В мирний час я знав Ярослава Кашубу – мешканця Турійщини, соловичівського старосту, який загинув у травні цього року в боротьбі за Україну. Саме з думкою про нього я садив це довговічне дерево", - розповів нардеп.

Учасники акції також встановили пам’ятний знак і залишили послання для прийдешніх поколінь. Представник громадської спілки «Зв’язок поколінь» Дмитро Гегер запевнив: традиція висаджувати калинове коло знайде своє продовження і в інших країнах. Її вже запланували провести в Польщі, Литві, Латвії, Грузії, Болгарії та Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-