У групі ризику на окупованій Херсонщині - педагоги, лікарі, волонтери і журналісти

У групі ризику на окупованій Херсонщині - педагоги, лікарі, волонтери і журналісти

Укрінформ
У групі ризику на загарбаній Херсонщині перебувають педагоги, лікарі, волонтери і журналісти.

Про це повідомив у Фейсбуці перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Колаборація та терор на Херсонщині мають свої відтінки. Існують різні категорії людей, яких за родом професійної діяльності та особистої позиції до війни можна умовно ділити на групи ризику бути затриманими орками», - написав Соболевський.

Якщо раніше це були організатори мітингів, учасники АТО, колишні співробітники СБУ, поліції, тероборона, то зараз - це і педагоги, і лікарі, і волонтери, і журналісти, зазначив перший заступник голови облради.

Від терору страждають люди, які відмовляються підкорятися примусовій інтеграції до системи «руського миру», люди, які продовжують наносити українську символіку на стіни у своїх містах, люди, які допомагають ЗСУ наблизити день визволення області. Усі вони дуже різні, але всіх об'єднує те, що вони живуть з Україною в серці, підкреслив Соболевський.

Читайте також: Ексголову Херсонського виборчкому судитимуть за організацію «референдуму»

Як повідомляв Укрінформ, на загарбаній Херсонщині тривають обшуки та перевірки, загарбники нервують, очікується посилення фільтраційних заходів напередодні Дня Незалежності України.

На Херсонщині загарбники роблять ставку на сферу освіти, зокрема, на впровадження так званих російських стандартів у школах. На директорів шкіл, вчителів по всій області чинять колосальний тиск, тому що переважна більшість педагогів відмовляється працювати з загарбниками та перебудовувати роботу навчальних закладів під російську програму.

На захопленій російськими агресорами Херсонщині вчителів викрадають, їм погрожують, тому більшість вимушена виїжджати, побоючись за своє життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-