Голова Київської ОВА: Активні бойові дії велися в 37 громадах, збитки – десятки мільярдів доларів

Голова Київської ОВА: Активні бойові дії велися в 37 громадах, збитки – десятки мільярдів доларів

Укрінформ
На теренах Київщини з 69 громад у 37 відбувалися активні бойові дії. Пошкоджено або зруйновано близько 26 тисяч об'єктів. За попередньою оцінкою, збитки сягають десятків мільярдів доларів.

Про це сказав голова Київської ОВА Олексій Кулеба в інтерв'ю ТСН, передає Укрінформ.

"У Київській області 69 територіальних громад, з них – у 37 були активні військові дії. Тому маємо жахливі наслідки. Спершу ми маємо все задокументувати, обстежити, отримати висновки експертів. Але те, що можу сказати – це точно десятки мільярдів доларів!" - зазначив він.

За словами очільника КОВА, руйнації зазнали близько 26 тисяч об'єктів. До того ж, щодня збільшується кількість пошкоджених багатоповерхівок.

"Повністю зруйновано приватних будинків близько 4700, багатоповерхових будинків – 161. За багатоповерховими будинками це не остаточна цифра, бо кількість збільшується щодня після обстеження і висновків експертів. Заклади освіти – 11 садочків і шкіл зруйновані повністю, а близько 200 – частково, дві медичні установи – амбулаторії – знищені вщент, близько 100 закладів зазнали пошкоджень різного ступеню. 48 мостів були повністю зруйновані", - розповів Кулеба.

Читайте також: На Київщині з резервного фонду виділять майже ₴145 мільйонів подолання наслідків війни

Він додав, що точну цифру збитків отримають лише після повної документації та висновків експертів.

Як повідомлялося, у Київській області з бюджету місцевого резервного фонду влада виділить для подолання наслідків війни та відновлення регіону майже 145 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-