На Рівненщині розгортають додаткові місця для переселенців

На Рівненщині розгортають додаткові місця для переселенців

Укрінформ
У Рівненській області для переселенців готують ще 7,5 тисяч місць.

Про це, передає Укрінформ, повідомляє пресслужба ОВА.

«Вже є понад 5 тисяч вільних поселень, водночас необхідно облаштувати ще більше 7,5 тисячі. Наша область повинна мати у запасі загалом більше 13 тисяч місць для ВПО. Найкраще люди інтегруються у приватний сектор, у місця некомпактного поселення», - повідомив голова ОВА Віталій Коваль.

Також зазначається, що найкращий досвід розселення - на Дубенщині, де людей розмістили переважно у приватному секторі.

Нині в області кожній громаді доведено план щодо облаштування додаткових поселень. Водночас, формується перелік необхідних речей для облаштування місць проживання внутрішньо переміщених осіб. Цей список скеровуватимуть для благодійних, громадських та міжнародних організацій.

Читайте також: На Рівненщині у 44% навчальних закладів облаштовані укриття - U-LEAD

Як повідомляв Укрінформ, із початку військової агресії рф Рівненщина прийняла більше 76 тисяч ВПО, з них залишилися майже 49 тисяч осіб. Найбільше проживає на території Рівненського району – більше 60%. За динамікою розгортання нових поселень, Рівненщина - друга за рейтингом в Україні.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Рівненська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-