У Вінниці створили електронну мапу із адресами сховищ

У Вінниці створили електронну мапу із адресами сховищ

Укрінформ
У Вінниці створили і запустили у тестовому режимі електронну мапу приміщень для тимчасового перебування населення під час сигналу «Повітряна тривога».

Про це повідомила Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«Аби люди могли швидко знайти найближче місце, де перечекати «повітряну тривогу», у Вінниці створили електронну мапу. Деякий час вона функціонуватиме у тестовому режимі. Мапа працює як на мобільних пристроях, так і на комп’ютерах», - йдеться у повідомленні.

Наразі до переліку приміщень, які можуть використовуватись для тимчасового перебування населення під час «повітряної тривоги», входять 1339 об’єктів.

Зазначається, що для користування онлайн-мапою у власників мобільних телефонів має бути увімкнена геолокація.

Для зручності пошуку укриттів на мапі об’єкти розділили на три типи: приміщення ОСББ, приміщення управляючих компаній та адміністративно-комерційні приміщення. Вони позначені різними кольорами. При натисканні на приміщення можна побачити його адресу і прокласти найближчий маршрут, як туди потрапити.

Розробники мапи повідомили, що перелік об'єктів укриття постійно уточнюватиметься і доповнюватиметься. А на зупинках громадського транспорту Вінниці та в місцях масового скупчення людей розмістять інформаційні покажчики у вигляді QR-коду з посиланням на мапу приміщень для тимчасового перебування населення під час дії сигналу «Повітряна тривога».

Читайте також: Наметовий табір для переселенців у громаді на Вінниччині стане рекреаційним центром

Як повідомлялось, на Вінниччині нараховується 815 споруд цивільного захисту (106 сховищ та 709 протирадіаційних укриттів), призначених для укриття населення. Готові та обмежено готові до використання за призначенням 659 споруд (81% від загальної кількості). Не готові – 156 споруд, або кожна п'ята.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-