За добу росіяни обстріляли сім регіонів України - зведення ВЦА

За добу росіяни обстріляли сім регіонів України - зведення ВЦА

Укрінформ
Минулої доби, 16 серпня, російські війська здійснили обстріли семи регіонів України, у Херсонській області загарбники посилили тиск на місцевих жителів.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 середи, 17 серпня.

В Одеській області ворог сьогодні вночі завдав ракетного удару. Через влучання двох ракет були зруйновані та спалахнули пожежі на одній із баз відпочинку та у кількох приватних будівлях неподалік. Троє людей поранені. Триває рятувальна операція. Обставини уточнюються.

У Дніпропетровській області росіяни знову обстріляли Криворізький та Нікопольський райони.

По Нікопольському району ворог вдарив тричі за ніч. У Нікополі пошкоджені шість приватних будинків, машини та газогони низького тиску. У Червоногригорівській громаді пошкоджено підприємство та нещодавно відремонтовану Нікопольську трасу. Перебито лінію електропередач. Постраждалих немає.

Читайте також: Ворог уночі обстріляв Дніпропетровщину з «Градів» й «Ураганів»

У Криворізькому районі війська рф вдарили по Широківській громаді. Без жертв і руйнувань.

російські агресори декілька разів із РСЗО обстрілювали Салтівский район Харкова. Пошкоджені житлові багатоповерхові будинки, критична транспортна інфраструктура, є влучання на відкритих територіях. Без постраждалих.

У Харківській області упродовж доби ворог обстрілював Харківський, Ізюмський, Чугуївський, Богодухівський райони. Сьогодні зранку Штаб оборони зафіксував запуск більш як 5 ракет із Бєлгорода. Пошкоджені житлові будинки, спалахнули кілька пожеж.

В Ізюмському районі через обстріли пошкоджена критична інфраструктура, горіла трава на відкритих територіях. За попередніми даними, постраждалих немає.

У Луганській області вночі росіяни здійснили шість артилерійських обстрілів та чотири мінометні, завдали ракетного удару, намагалися уразити позиції українських військових із танків, двічі застосовували авіацію. Атаки ворога відбиті за сімома напрямками. На одному напрямку бої тривають.

Читайте також: На Одещині ворожі ракети влучили у базу відпочинку, є поранені

У Донецькій області вночі війська рф здійснили ракетний удар по Кураховому. Загиблих і постраждалих серед цивільного населення немає. Також вночі ворог ракетами вдарив по Курахівці. Є пряме влучання у приватний житловий будинок. Триває рятувальна операція. Зранку росіяни обстріляли Дружківку. Пошкоджено близько 10 приватних будинків. Протягом доби були обстріляні Авдіївка, Бахмут, Зайцеве, Карлівка, Билбасівка. За добу на Донеччині двоє людей загинули та семеро були поранені.

Вчора ввечері ворог вдарив по портовій інфраструктурі Миколаєва реактивними снарядами із системи залпового вогню "Смерч". Сьогодні вночі росіяни вкотре обстріляли Миколаїв ракетами типу С-300. Відомо про влучання у цивільні об’єкти, зокрема Чорноморський нацуніверситет імені Петра Могили та одне з підприємств. Також пошкоджені приватні будинки. За попередніми даними, без жертв і постраждалих. Детальна інформація уточнюється.

Вночі також обстрілів зазнало село Широке Широківської громади. Влучання були по сільгоспбудівлях і дорозі. Постраждалих немає. Тривають обстріли Березнегуватської громади.

Читайте також: Загарбники знову обстріляли Сумщину: понад 130 «прильотів»

У Херсонській області ситуація є стабільно важкою: повітряні тривоги, гучні вибухи та обстріли, перевірка загарбниками помешкань, мародерство і викрадення людей. Жителі області масово повідомляють про винищувачі, які літали над Херсонщиною.

Протягом доби російські військові обстріляли шість населених пунктів, є поранені місцеві жителі.

росіяни значно посилили тиск на жителів Херсонщини. Зокрема зростає кількість випадків перевірки документів, телефонів, транспорту.

Відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Фото: Валентин Резніченко, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-