На Сумщині відновлюють дороги і мости лише з дозволу військових – ОП

На Сумщині відновлюють дороги і мости лише з дозволу військових – ОП

Фото
Укрінформ
У Сумській області триває ремонт і відновлення транспортної інфраструктури, пошкодженої або зруйнованої російськими військами на початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Продовжуємо працювати над відновленням транспортної інфраструктури Сумщини. Село Климентове, Охтирський район. Триває будівництво стаціонарного мосту через Ворсклу. Це автомобільна дорога Суми - Полтава. Міст зводять поряд зі зруйнованим під час бойових дій. Це буде тимчасова споруда з терміном експлуатації щонайменше 5 років», - зазначив він.

Тимошенко розповів, що вантажопідйомність мосту - 60 т, довжина – 80 м, ширина – 8,5 м, ним зможуть проїхати одночасно дві автівки і в обох напрямках, також буде облаштовано пішохідну зону.

За даними заступника керівника ОП, на Путивльському напрямку розпочався ремонт об’їзної дороги для проїзду і курсування транспорту до міста Путивль і північних районів Сумщини.

«Оскільки мостом через річку Сейм у селі Чумакове неможливо користуватися, вирішили облаштувати об’їзд. Загальна протяжність шляху – близько 50 км, він включає дороги державного та місцевого значення», - пояснив він.

Тимошенко додав, що наразі вже розпочалися ремонтні роботи на ділянці дороги Буринь-Путивль, а саме - проводяться роботи з влаштування вирівнюючого шару асфальтобетону на основі модифікованих бітумних сумішей.

Читайте також: В ОП розповіли про хід відновлення пошкоджених загарбниками об’єктів інфраструктури

«Нагадаю, всі роботи ми узгоджуємо з військовими, адже безпека – це найголовніша складова», - підкреслив Тимошенко.

Як повідомляв Укрінформ, 16 серпня деякі соцмережі і телеграм-канали поширили чутки про начебто прорив кордону на Сумщині з боку росії.

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький заявив, що інформація про спроби прориву кордону ворожими ДРГ на Сумщині не відповідає дійсності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-