Мер Лозової спростував чутки про масову евакуацію

Мер Лозової спростував чутки про масову евакуацію

Відео
Укрінформ
Мер міста Лозова на Харківщині Сергій Зеленський спростував чутки про масову евакуацію, які ширяться останнім часом у громаді.

Про це він сказав у відеозверненні на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Останнім часом ідуть чутки, і ви бачите в соціальних мережах дописи щодо евакуації в місті Лозова. Я офіційно заявляю, що на сьогоднішній час ніяких рекомендацій, ніяких документів про евакуацію до нас не надходило. Підприємства, організації працюють в сталому режимі. Залишається, безумовно, велика ракетна небезпека. Наземної небезпеки на сьогоднішній час немає», - сказав Зеленський.

Водночас мер закликав родини з дітьми, які виїхали, поки не повертатися до домівок.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення Лозівщина періодично зазнає ракетних ударів. Кілька жителів загинули.

20 травня росіяни завдали ракетного удару по нещодавно відреставрованому Будинку культури в Лозовій, постраждало сім осіб, у тому числі дитина, також було пошкоджено понад тисячу квартир і 11 закладів освіти.

Читайте також: Загроза удару: жителів Харкова та Лозової просять перебувати поблизу укриттів

Попри ракетну загрозу, в Лозівській громаді розміщуються ВПО, офіційно там зареєстровані понад 8 тисяч переселенців. Влада прогнозує, що восени їх стане більше, оскільки в багатьох населених пунктах Харківщини, Донеччини та Луганщини пошкоджена критична інфраструктура і там не буде опалення, тож люди шукатимуть прихисток у сусідніх відносно спокійних громадах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-