Мер Мелітополя просить організувати «зелений коридор», щоб доставити мешканцям йодид калію

Мер Мелітополя просить організувати «зелений коридор», щоб доставити мешканцям йодид калію

Укрінформ
Міський голова тимчасово окупованого Мелітополя звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста з терміновим проханням допомогти організувати «зелений» коридор і поставити мешканцям йодид калію на випадок аварії на Запорізькій АЕС.

Відповідна заява оприлюднена у Телеграмі міського голови Мелітополя Івана Федорова, передає Укрінформ.

"Щодня рашисти створюють загрози аварій на Запорізькій АЕС, які можуть призвести до ядерної катастрофи. Сподіваємось, їм вистачить глузду припинити це робити, проте маємо бути на крок попереду й захистити наших мешканців від можливого радіаційного забруднення. За кошти місцевого бюджету ми готові оперативно закупити й розповсюдити серед мелітопольців йодид калію - медпрепарат, необхідний для захисту від небезпечного накопичення радіоактивного йоду у щитоподібній залозі людини", - написав він.

Читайте також: Потрібна термінова домовленість щодо периметра демілітаризації ЗАЕС - Генсек ООН

Федоров зауважив, що російські військові вже четвертий місяць не погоджують «зелений» коридор, щоб влада мала змогу централізовано доставляти в Мелітополь гуманітарний вантаж.

Саме тому він звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста з терміновим проханням допомогти організувати «зелений» коридор і поставити мешканцям тимчасово окупованих територій медпрепарат, який може допомогти врятувати життя.

Читайте також: росія може спровокувати на ЗАЕС найбільшу в історії радіаційну аварію – Президент

Як повідомляв Укрінформ, 11 серпня російські війська обстріляли ЗАЕС та територію поблизу атомного об'єкта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-