У Харкові учасників програми доступного житла звільнили від платежів за кредитом

У Харкові учасників програми доступного житла звільнили від платежів за кредитом

Укрінформ
У Харкові учасників програми доступного житла, зокрема, військовослужбовців, звільнили від обов’язкових платежів за кредитами до закінчення правового режиму воєнного стану.

Відповідне рішення прийняли депутати Харківської міської ради на сесії 10 серпня, що проходила в онлайн-форматі, передає Укрінформ.

«Учасників міської цільової програми будівництва (придбання) доступного житла на 2021-2030 рр. з 24 лютого звільнено від щоквартальних зобов'язань щодо погашення кредиту. Мова йде про платежі на погашення суми кредиту та нарахованих відсотків у разі їх наявності», - повідомили в міськраді.

Зазначається, що від щоквартальних зобов'язань звільнено позичальників: які або члени сім'ї яких проходили військову службу або були призвані, прийняті на військову службу після оголошення воєнного стану. Для цього позичальнику потрібно звернутися в міськраду з письмовою заявою на ім'я міського голови з наданням документа, що підтверджує військову службу.

Також від платежів звільняють учасників програми, які мали укладені кредитні договори на будівництво (придбання) житла в об'єктах житлового будівництва, не введених в експлуатацію станом на 24 лютого. Їх звільняють від платежів до закінчення правового режиму воєнного стану в Україні або введення об'єкта житлового будівництва в експлуатацію.

Крім того, сьогодні депутати ухвалили рішення про виплату компенсації вишам, у гуртожитках яких проживають переміщені особи.

«Мова йде про громадян, які тимчасово розміщені у гуртожитках закладів вищої освіти I-IV рівня акредитації на території міста. Згідно з рішенням, вишам перерахують компенсацію у розмірі 50% плати за проживання людей, які втратили житло», - зазначили в міській раді.

Читайте також: Червоний Хрест профінансує будівництво житла для чернігівців

Як повідомлялося, наприкінці липня в Харкові скасували квартплату для власників пошкоджених обстрілами квартир.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-