У Харкові скасували квартплату для власників пошкоджених обстрілами квартир

У Харкові скасували квартплату для власників пошкоджених обстрілами квартир

Укрінформ
Харків'янам, чиї квартири пошкоджені в результаті російських обстрілів, не нараховуватимуть квартплату.

Про це повідомила пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

«КП «Жилкомсервіс» припиняє нарахування мешканцям будинків, конструктивні елементи яких постраждали за п'ять місяців війни», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підприємство робить перерахунок.

Як повідомив директор КП «Жилкомсервіс» Геннадій Мальований, цього місяця співробітники підприємства рознесли перші квитанції за червень, проте вже після цього багато квартир та будинків отримали пошкодження внаслідок безперервних обстрілів.

«Постійні військові дії та законодавчо передбачений механізм розрахунку вартості послуг призводять до того, що оперативно врахувати припинення експлуатації конкретного будинку не завжди є можливим. Водночас КП «Жилкомсервіс» обов'язково проводить перерахунки», - зазначив директор.

Читайте також: На Харківщині ворог замінував понад 46 тисяч га полів

Як повідомлялося, 1 квітня мер Харкова Ігор Терехов заявив, що всі комунальні послуги, які надаються міськими комунальними підприємствами, з 24 лютого і до кінця війни будуть списані. Однак 1 червня в місті відновили нарахування плати за послуги, які надають «Харківські теплові мережі», «Харківводоканал», «Жилкомсервіс» та «Комплекс із вивезення побутових відходів. У мерії повідомили, що фінансова спроможність міських КП вичерпалася.

Фото: city.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-