На Донеччині за добу евакуювалися понад 530 цивільних

На Донеччині за добу евакуювалися понад 530 цивільних

Укрінформ
На Донеччині за минулу добу отримали допомогу та евакуювалися понад 530 цивільних жителів регіону.

Про це повідомила Донецька обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

«535 цивільних мешканців Донеччини скористалися у неділю, 7 серпня, залізницею, щоб вибратись у більш безпечні області України і врятувати таким чином своє життя», - йдеться у повідомленні.

В ОВА уточнили, що на залізничному вокзалі в місті Покровськ була надана допомога цим 535 особам, з яких 27 дітей та шість осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Читайте також: У Бахмутській громаді місцева влада закликає жителів до евакуації – ситуація стає напруженішою

Як повідомлялося, агресор постійно обстрілює Донеччину, вбиваючи та травмуючи громадян, знищуючи цивільну інфраструктуру населених пунктів області. У регіоні вже давно немає газопостачання, а в багатьох населених пунктах - і водопостачання. Ворог робить спроби прорвати українську оборону в кількох напрямках, але не має успіху і повертається на свої попередні позиції.

На Донеччині до осінньо-зимового періоду має залишитися не більше 235 тис. населення, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури, інші всі повинні евакуюватися. До 24 лютого на Донеччині постійно проживали 1 млн 670 тис. осіб.

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що розпочалася обов’язкова евакуація з Донеччини. Перший потяг прибув вранці 2 серпня у Кропивницький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-