Наразі невідомо про долю близько 300 осіб, які зникли через бойові дії на Київщині

Наразі невідомо про долю близько 300 осіб, які зникли через бойові дії на Київщині

Укрінформ
Наразі внаслідок бойових дій, які проводилися у Київській області після повномасштабного вторгнення рф, невідомо про долю близько 300 осіб.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону заявив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов, передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі 1339 тіл загиблих наших громадян були знайдені, підкреслюю - цивільних, які були вбиті армією рф. Більшість із них – це люди, які були вбиті саме зі стрілецької зброї. Судово-медичні експерти роблять свою роботу, відбирають відповідні ДНК. І, на жаль, маємо цифру у близько 300 осіб, доля яких нам невідома у результаті бойових дій на Київщині», - поінформував очільник поліції Київської області.

За його словами, правоохоронці зв’язуються з родичами цих осіб і відповідним чином виконується уся процедура відбору ДНК.

«Тому сподіваємося знайти всіх серед живих, але розуміємо - будемо реалістами - що є люди, які вже, на жаль, загинули. Працюємо у цьому напрямку», - зазначив посадовець.

Читайте також: На Київщині виявили ще одне тіло закатованого росіянами українця

Окремо Нєбитов поінформував, що наразі, на жаль, 216 тіл залишаються невпізнаними, і щодо цього також ведеться відповідна робота.

«Загалом поліцією Київської області відкрито більше 3 тисяч кримінальних проваджень і за вбивства, і за руйнуваннями. Це по злочинах, пов’язаним з війною. Більшість з них вже передано по відповідній підслідності до слідчих СБУ», - сказав чиновник.

Як повідомлялося, Нєбитов заявив, що на Київщині в технічному колодязі знайшли тіло чоловіка, який загинув під час перебування російських військ в області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-