На Закарпатті розширюють мережу осередків для розміщення переселенців

На Закарпатті розширюють мережу осередків для розміщення переселенців

Фото
Укрінформ
На Закарпатті розширюють мережу осередків для розміщення ВПО, щоб звільнити місце для школярів до початку навчального року. 

Про це повідомили на сайті Закарпатської ОВА, передає Укрінформ.

Як повідомляють в ОВА, йдеться про громади та об'єкти, які переобладнують для того, аби поселити там переселенців, що досі проживали в закладах освіти.

Зазначається, що такий осередок облаштовують у Середнянській ТГ на Ужгородщині.

За словами голови Закарпатської ОВА Віктора Микити, в таких осередках можна розмістити якнайбільше людей з мінімальними витратами на відповідне облаштування.

Як повідомив Микита, громада запропонувала під житло для переселенців із зони бойових дій один із центральних об’єктів, який частково вже фінансувався з державного бюджету. Наразі працюють над відповідним проєктом та фінансово-економічним обґрунтуванням.

«Для мене принципово, щоб голови громад були максимально інтегровані в цей процес та очолювали його на місцях. Ініціатива в цих питаннях належить саме громадам" - зазначив Микита.

Читайте також: Закарпаття потребує більше ліків через велику кількість вимушених переселенців

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті офіційно зареєстровано понад 150 тисяч внутрішньо переміщених осіб. До початку навчального року 1 вересня на Закарпатті повині відселити переселенців із шкіл, аби звільнити місце для школярів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-