У Херсоні загарбники захопили приміщення аграрно-економічного університету

У Херсоні загарбники захопили приміщення аграрно-економічного університету

Укрінформ
У Херсоні самопроголошена влада та військові рф захопили приміщення державного аграрно-економічного університету (ХДАЕУ).

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив чинний керівник ХДАЕУ Юрій Кирилов.

«Ось і настав цей день і для ХДАЕУ. Сьогодні окупаційна влада з військовими рф захопили приміщення Херсонського державного аграрно-економічного університету та представили їх «ректора» й «адміністрацію», які вже зайняли кабінети та проводять «співбесіди» із співробітниками. Із 01.08.2022 року ми втратили контроль над корпусами, гуртожитками та матеріально-технічною базою», - йдеться у повідомленні.

Як зазначив керівник вишу, аграрно-економічний університет залишається українським закладом вищої освіти, що продовжує працювати у Кропивницькому та проводить вступну кампанію. Всі ті, хто не мав змоги виїхати, або працюють дистанційно, або відправлені у простій. Жоден співробітник університету не залишиться без заробітної плати, зазначив Кирилов.

Читайте також: У Херсоні загарбники захопили гуртожитки держуніверситету

Як повідомляв Укрінформ, 14 червня колаборантки Тетяна Томіліна та Тетяна Кузьміч разом з озброєними військовими рф вдерлися до Херсонського держуніверситету (ХДУ).

Ректор університету Олександр Співаковський закликав співробітників вишу, які перебувають на тимчасово захопленій території, не йти на співпрацю з ворогом. Він запевнив, що будуть виконані всі фінансові зобов’язання перед тими, хто перебуває у вимушеному простої, та тими, хто працює дистанційно. Наразі центр управління ХДУ тимчасово працює на базі Прикарпатського національного університету.

Також спростував інформацію, що буцімто він проводить набір до Херсонського національного технічного університету (ХНТУ).

Зазначається, що університет продовжує працювати за українським законодавством та проводить набір у дистанційному форматі. Чинна виконувачка обов’язків ректора ХНТУ Олена Чепелюк, яка перебуває на території, контрольованій ЗСУ, своєю чергою повідомила, що самопроголошена влада у Херсоні оголосила, що призначила «керувати» університетом Галину Райко.

Фото: ksau.kherson.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-