У Чернівцях зупиняють роботу 15 дитсадків через відсутність укриттів

У Чернівцях зупиняють роботу 15 дитсадків через відсутність укриттів

Укрінформ
У Чернівцях із 1 серпня не зможуть працювати 15 дошкільних закладів через відсутність у них укриттів.

Про це у Фейсбуці повідомила керівниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук, передає Укрінформ.

«З 1-го серпня не можуть працювати 15 дошкільних закладів освіти - через відсутність укриттів, а отже, вони не зможуть створити дітям безпечне перебування», - зазначила Ткачук.

За її інформацією, таке рішення викликало обурення у батьків. Тому ухвалено рішення приймати дітей у дошкільні заклади без довідок про роботу батьків.

«Звісно, ситуація не стане простішою, бо 15 садочків зупинять роботу, а отже, дітям звідси треба йти в інші заклади», - додала Ткачук.

Вона зазначила, що з 10 серпня запрацюють 18 дитсадків, які призупиняли діяльність на час літніх відпусток. Також в управлінні освіти Чернівців припускають, що з тих 15дошкільних закладів, які зупиняють свою роботу через відсутність укриттів, після доопрацювання зауваження спецкомісії п’ять зможуть запрацювати.

Читайте також: На Київщині 92 дитячих садки працюють очному режимі

Як повідомляв Укрінформ, в уряді зазначали, що новий навчальний рік має стартувати в України в очному режимі - для цього в школах та дитсадках повинні бути обладнані бомбосховища.

В Ужгороді лише в кількох дитсадках є бомбосховища, тому мерія радить керівникам дитсадків укласти договори із найближчими закладами щодо укриттів, аби мати можливість працювати з 1 вересня.

Фото: Фейсбук Iryna Tkachuk-Kobelia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-