У Маріуполі колаборанти завищують кількість жителів, щоб красти гумдопомогу

У Маріуполі колаборанти завищують кількість жителів, щоб красти гумдопомогу

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі колаборанти завищують кількість населення міста, щоб красти з гуманітарної допомоги.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«Колаборанти завищують кількість населення Маріуполя, щоб красти на гуманітарній допомозі. Так звана «влада» Маріуполя стала заявляти, що у місті живе понад 200 тисяч жителів. Хоча реальна кількість маріупольців, які залишилися у місті, не перебільшує 120 тисяч. Це робиться з єдиною метою – красти та заробляти за рахунок мирних жителів», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У лікарню Маріуполя завезли багато поранених росіян

У міськраді пояснили, що колаборанти отримують майже 2,4 тисячі гуманітарної допомоги, але у гуманітарному пункті ТЦ «Метро» видають не більше 2 тис.

«З власних джерел відомо, що залишені пакунки окупаційна влада в особі зрадника Іващенка продає з націнкою в 200-300% у своїх же продуктових магазинах. Ось така «схема» заробітку на маріупольцях під схвалення російських окупантів», - заявили у міській раді.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь на сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Читайте також: У Маріуполі дівчина вийшла на площу в футболці з написом Ukraine

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Жителі міста чинять спротив «владі» - розповсюджують по місту наліпки та листівки з українською символікою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-