Через Мелітополь щодня проходять три-чотири колони ворожої техніки

Через Мелітополь щодня проходять три-чотири колони ворожої техніки

Укрінформ
Мешканці тимчасово захопленого Мелітополя вже кілька днів спостерігають за тим, як через місто проходять колони російської військової техніки.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає кореспондент Укрінформу.

“Це 3-4 колони щодня. Сьогодні вночі була чергова колона. Вони йдуть як по центру міста, так і по околицях, у кожній колоні - від 20 до 30 одиниць техніки. Це різного роду озброєння: від танків до бойових машин десанту, бойових машин піхоти. Також іде просто броньоване озброєння та піхотні війська”, - сказав Федоров.

За його словами, вчора на території міста помічено "Бук-М2" — зенітний ракетний комплекс, який є останньою модифікацією цього озброєння, і воно також прямує у бік Херсона та Криму.

“Війська стягуються туди, йдуть вони з боку Донбасу, Маріуполя, Бердянська”, - сказав міський голова Мелітополя.

Водночас він зазначив, що Мелітополь є історично логістичним центром Півдня, "воротами в Крим", "і без деокупації Мелітополя ми не можемо говорити про деокупацію Криму і Півдня України в цілому”.

Читайте також: У Мелітополі загарбники намагалися відновити захоплений аеродром

Як повідомлялося, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що ЗСУ активізувались на південному фронті.

У Мелітополі залишається менш ніж половина населення. Виїхати на підконтрольну Україні територію можна лише через Василівку, де у черзі стоїть понад 800 автомобілів і близько 4000 людей. В очікуванні дозволу на проїзд на блокпосту у Василівці за тиждень померли п'ятеро людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-