На Вінниччині сталася бійка між священниками УПЦ та ПЦУ під час похорону загиблого військового

На Вінниччині сталася бійка між священниками УПЦ та ПЦУ під час похорону загиблого військового

Укрінформ
Правоохоронці розпочали досудове розслідування щодо конфлікту між священниками УПЦ та ПЦУ, який виник під час похорону військового у с. Яланець Вінницької області.

Про це повідомляє обласна поліція, передає Укрінформ.

«Під час процесії поховання у с. Яланець Томашпільської ТГ між двома священниками різних конфесій виник конфлікт, внаслідок якого один із них дістав тілесні ушкодження. Слідством розпочато досудове розслідування», - йдеться у повідомленні.

Інцидент стався 22 липня. За словами начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Івана Іщенка, до поліції із заявою звернувся священник однієї із конфесій про завдання йому тілесних ушкоджень під час процесії поховання у с. Яланець священником іншої парафії. Слідством розпочато досудове розслідування за ч.1 ст. 125 Кримінального кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження). Потерпілого направлено на проходження судово-медичної експертизи.

Поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Читайте також: На Чернігівщині просять призупинити діяльність церкви московського патріархату

Активіст Сергій Тімков у Фейсбуці повідомив, що конфлікт між священослужителями виник під час жалобного мітингу за загиблим захисником України. За словами активіста, священнослужитель УПЦ «під час промови настоятеля ПЦУ отця Михайла проявив агресію, завдав легких тілесних ушкоджень, зірвав хрест з настоятеля і намагався використати свій хрест як знаряддя для побоїв».

На опублікованому ним відео зафіксовано, що конфлікт стався після слів священника ПЦУ про те, що путін розв'язав війну в Україні, зокрема, під приводом захисту вірян московського патріархату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-