Верещук знову закликала жителів Донеччини евакуюватися

Верещук знову закликала жителів Донеччини евакуюватися

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук знову закликала жителів Донецької області евакуюватися до безпечніших регіонів України. 

Як передає Укрінформ, про це Верещук написала у Телеграмі.

"Звертаюся до мешканців Донеччини. Якщо не евакуюєтеся, коли це можливо, потім можете опинитися в ситуації, коли ви без електрики й води, без тепла та зв’язку, без ліків та їжі, під обстрілами, піддаєте себе та своїх близьких смертельній небезпеці. Немає причин так робити. Евакуюйтеся. Вчасно", - написала Верещук.

Вона закликала жителів Донеччини бути мудрими та готуватися до евакуації.

Читайте також: Важкохворі та поранені українці можуть подати заявку на медевакуацію

"На Донеччині тривають бої. Ворог продовжує цілеспрямовано руйнувати цивільну інфраструктуру: немає газопостачання, можливі проблеми з електро- та водопостачанням. Попереду осінньо-зимовий період. Тому людей треба перевозити до більш безпечних регіонів. Особливо жінок, дітей, людей похилого віку, а також хворих і маломобільних", - написала міністр.

Верещук наголосила, що для евакуації з Донецької області вже створено штаб, розгортають сили та засоби, а області в центрі та на заході країни готуються приймати наших людей зі сходу.

Як повідомлялося, на Донеччині за добу 27 липня через російські обстріли загинули п'ять мирних жителів, ще восьмеро поранені. Загалом із 24 лютого в області вбито 648 цивільних, поранено 1 677. Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-