За три місяці окупації в Рубіжному із сотень загиблих перепоховали лише 10

За три місяці окупації в Рубіжному із сотень загиблих перепоховали лише 10

Укрінформ
У тимчасово захопленому ворогом Рубіжному на Луганщині вперше за три місяці почали упорядковувати стихійні поховання місцевих мешканців, які загинули внаслідок російської агресії.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«Вони (росіяни - ред.) вбивали мирних жителів Луганщини, та за цей час навіть не змогли їх перепоховати. Сотні рубіжан залишаються похованими поблизу власних домівок. Тільки офіційно встановлених жертв російського вторгнення наразі понад 400 осіб. Це ті, хто загинув унаслідок обстрілів. А були ще ті, в яких від вибуху поблизу просто зупинялося серце, або через невщухаючі обстріли до людини не могла прорватися карета швидкої", - йдеться у повідомленні.

Гайдай зазначив, що Рубіжне повністю було захоплене понад 2,5 місяця тому. Центральна та північна частини – майже чотири місяці. Наразі в місті перепоховано лише 10 осіб.

Читайте також: Загарбники намагалися вийти на межі Луганщини, але відступили із втратами - Гайдай

За його словами, також у місті досі відсутні комунікації, попри гучні заяви окупаційної "влади" швидко все налагодити. Такі ж обіцянки лунають і в Лисичанську та Сєвєродонецьку.

«росіяни не можуть організувати навіть елементарний вивіз сміття, яке накопичилося у дворах ще з весни. У кожному кварталі воно перетворилося вже на стихійні звалища. Понівечені кілька місяців тому автівки також залишаються на дорогах посеред міст», - акцентував очільник Луганщини.

Він поінформував, що у Сєвєродонецьку облаштоване навесні поблизу Лісової Дачі кладовище нараховує близько 600 могил. Коли загострилася ситуація в Лисичанську, поховання там здійснювала Національна поліція – близько 200 загиблих та померлих. Майже усі вони були ідентифіковані і поховані за звичаями гідного прощання. А от окупаційна влада не в змозі зробити і цього.

Читайте також: Загарбники спалюють населені пункти, аби закріпитися на Луганщині - Гайдай

Як повідомляв Укрінформ, у Луганській області за добу зареєстрували 20 повідомлень про руйнування житла внаслідок обстрілів військами російської федерації.

Фото: Фейсбук Сергія Гайдая

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-