Руїни, багаття на вулицях та антисанітарія: як виживає Маріуполь в окупації

Руїни, багаття на вулицях та антисанітарія: як виживає Маріуполь в окупації

Відео
Укрінформ
Більшість населення у тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі виживає за межами всіх гуманітарних норм.

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Більшість населення Лівобережного району та віддалених мікрорайонів Кальміуського районі продовжують виживати за межами всіх гуманітарних кордонів людяності. Багаття, ящики від зброї як дрова, повні двори сміття, гігієна з відра. Середньовіччя оселилось в Маріуполі разом з окупантами», - написав радник мера.

Читайте також: Загарбники планують перейменувати Маріуполь на Жданов

Він також оприлюднив відео зруйнованих будинків, засмічених розбитих вулиць, де люди біля під’їздів готують їжу на багаттях.

Крім того, як повідомила Маріупольська міська рада у Телеграмі, у тимчасово захопленому російськими військами місті люди задихаються від диму, який поширився через «контрольований підпал» заплави річки Кальчик.

«Терміново. Окупанти спробували зробити зачистку заплави річки Кальчик біля мосту в Екстрім-парку шляхом «контрольованого підпалу». Підпал спрацював, але, правда, з контролем виникла проблема. Внаслідок люди у місті задихаються димом», - ідеться у повідомленні.

Міськрада оприлюднила фотографію, на якій густий дим біля мосту в Екстрім-парку накриває вулиці міста.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Читайте також: Для маріупольців росіяни будуть бетонні «курники» без опалення

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-