У Мелітополі росіяни намагаються відновити аеродром – розвідка

У Мелітополі росіяни намагаються відновити аеродром – розвідка

Укрінформ
У тимчасово захопленому місті Мелітополь Запорізької області російські загарбники намагаються відновити аеродром, використовуючи для цього потужності місцевого заводу з виробництва бетону.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє в Телеграмі.

Так, згідно з розвідданими, у Мелітополі росіяни намагаються відновити злітно-посадкову смугу аеродрому на колишньому місці базування 25-ої бригади транспортної авіації. Для цього частково відновлені потужності заводу з виробництва бетону "Моноліт Плюс".

У ГУР зауважили, що повноцінний ремонт та запуск функціонування злітної смуги найближчим часом є малоймовірними, адже технологічно на подібні роботи необхідно 21-28 днів, щоб бетон набрав необхідну міцність та був здатний витримувати навантаження літаків й іншої техніки без втрати властивостей.

Зазначається, що потужності бетонного заводу загарбники планують використати для укріплення ліній оборони шляхом створення довготривалих вогневих точок на залізо-бетонній основі.

Також розвідкою встановлене перебування російського вантажного поїзда в районі елеватора в Мелітополі. У складі виявленого поїзда вісім вантажних критих вагонів з надписом "агро-фрегат". Вагони завантажуються зерновими культурами, які в подальшому планують незаконно вивезти на територію російської федерації.

Читайте також: У Мелітополі лікарі відмовляються отримувати зарплату в рублях

За інформацією розвідки, будівля, де розміщувався структурний підрозділ Державної служби охорони в Мелітополі, використовується для утримання затриманих українських громадян. Є свідчення, що до затриманих застосовуються тортури.

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки, у російських військових шпиталях не можуть упоратися з великою кількістю поранених під час бойових дій в Україні, тому влада прийняла рішення про проведення мобілізації медичного персоналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-