Призначеному загарбниками «меру» Ізюма заочно оголосили ще одну підозру

Призначеному загарбниками «меру» Ізюма заочно оголосили ще одну підозру

Укрінформ
Призначеному російськими загарбниками «меру» Ізюма на Харківщині заочно оголосили підозру в передачі військам рф майна та зброї відділення банку.

Про це в Телеграмі повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру одному з керівників відділу банківської безпеки філії банку в м. Ізюм за фактом передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора (ч. 4 ст. 111-1 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, завідувач сектору банківської безпеки та охорони відділу банківської безпеки Ізюмської філії банку, будучи відповідальним за порядок видачі-приймання зброї, 24 квітня 2022 року добровільно передав окупантам матеріальні цінності банківської установи. Серед майна банку, яке опинилося в руках військовослужбовців рф, — чотири автомобілі, 8 пістолетів Макарова та 224 набої до пістолетів калібру 9 мм.

Прокуратура опублікувала повістку в цій справі на ім’я Владислава Соколова.

Читайте також: У Боровій на Харківщині загарбники призначили «керівником» учасника талант-шоу

Як повідомлялося, 25 квітня стало відомо, що в м. Ізюм на Харківщині окупанти призначили «мером» колишнього міліціонера, завідувача сектору банківської безпеки активів фізичних осіб в «Ощадбанку» 53-річного Владислава Соколова.

На початку травня йому заочно вже висунули підозру за фактом державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України). Соколов був одним із трьох осіб, які піднімали російський прапор над будівлею Ізюмської райдержадміністрації. А 3 червня він був одним з учасників засідання колаборантів у захопленому м. Куп’янську, де група з 8 осіб підписала протокол про створення проросійської окупаційної адміністрації під назвою «тимчасова цивільна адміністрація Харківської області» та обрали її «керівника».

Соколов був кандидатом на посаду міського голови Ізюма в 2020 році від партії «Наш край», однак програв чинному меру Валерію Марченку.

Окупанти заблокували м. Ізюм на початку березня та не погоджують гуманітарних коридорів. Із 6 березня тривали інтенсивні обстріли міста та авіаудари, вся інфраструктура міста знищена, практично на 80% зруйнована житлова забудова. Наразі люди в місті гостро потребують ліків і продуктів харчування. Комунальні послуги в Ізюмі не надаються через великі руйнування критичних об'єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-