На вихідних в Україні очікуються дощі з грозами та спека, місцями до +36°

На вихідних в Україні очікуються дощі з грозами та спека, місцями до +36°

Укрінформ
У прийдешні вихідні в більшості областей України пройдуть дощі з грозами, а в деяких регіонах погода буде нетипово спекотною.

Про це Укрінформу повідомили у Sinoptik.ua.

Так, у суботу, 23 липня, спекотна сонячна погода очікується в Житомирській, Хмельницькій, Тернопільській, Рівненській, Волинській, Вінницькій, Одеській та Миколаївській областях — +29…+32°. Ще спекотніше буде в Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях — +32…+34°. А в Закарпатській області температура повітря підніметься до +34…+36°.

У решті регіонів України температура не вийде за межі кліматичної норми. Так, у центральних та південно-східних областях термометри покажуть +26…+28°, на півночі, Харківщині та Полтавщині — +25…+27°. Уночі температура повітря становитиме +14…+16°. Лише на Закарпатті навіть після заходу сонця очікується щонайменше +18…+20°. У Донецькій та Луганській областях пройдуть дощі з грозами за денної температури +22…+24° та нічної — +12…+14°.

У неділю, 24 липня, «терпимо спекотно», за прогнозами синоптиків, буде у Закарпатській, Житомирській, Вінницькій, Дніпропетровській та Одеській областях — +28…+31°. У Кіровоградській та Черкаській областях очікується +31…+33°, у Миколаївській — +32…+34°. В інших регіонах прогнозується типова для кінця липня погода: +24…+26° — у західних областях, +29…+30° — на півночі та в центрі, +27…+29° — на сході. Дощі з грозами пройдуть майже по всій правобережній Україні, а також на Чернігівщині.

Спекотна погода на початку тижня утримається на Закарпатті - до +32°, в Івано-Франківській та Одеській областях - до +29°. На заході в понеділок, 25 липня, буде ясно, а от одеситам обіцяють грозу. Дощі пройдуть у південно-східних, північних та центральних областях. Денна температура тут становитиме близько +27°.

У Києві також очікуються дощі, максимальна температура повітря становитиме +25°. Уночі стовпчики термометрів покажуть +13…+15° у західних регіонах та +17…+19° — в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Читайте також: У Києві викрили шахраїв, які привласнювали нерухомість померлих

«Якщо 23 або 24 липня у вашому регіоні пройде дощ із грозою, не гайте час і виїжджайте на риболовлю — вона має бути дуже вдалою. І побіжно придивіться до жаб на березі: якщо вони активно стрибають, найближчим часом бути гарній погоді. Ясна погода в Ольжин день, 24 липня, за спостереженнями наших предків, обіцяє багатий урожай зернових», - нагадали у Sinoptik.ua народні прикмети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-