Донеччина під обстрілами: росіяни знищили за добу десятки будинків у 17 містах і селах

Донеччина під обстрілами: росіяни знищили за добу десятки будинків у 17 містах і селах

Фото
Укрінформ
У Донецькій області за минулу добу правоохоронці зафіксували 28 обстрілів рф, під удар росіян потрапили 17 населених пунктів.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Національної поліції України (НПУ), передає Укрінформ.

«Поліція Донеччини реєструє наслідки. Є загиблі та поранені», - поінформували у відомстві.

Зокрема, ворог обстріляв міста Авдіївка, Бахмут, Красногорівка, Мар’їнка, Сіверськ, Соледар, Торецьк, Костянтинівка, смт Билбасівка, Південне, Північне, села Андріївка, Гришине, Дачне, Павлівка, Федорівка, Ягідне.

На Донеччині за добу зареєстрували 28 російських обстрілів / Фото: Національна поліція

За інформацією Нацполіції, росіяни знищували мирне населення та інфраструктуру авіаударами, ракетами ЗРК «С-300», РСЗВ «Смерч», артилерією.

«Зруйновано та пошкоджено 58 цивільних об’єктів: 37 житлових будинків, дві школи, дитячий садок, коледж, ринок, резервуар питної води, ферма, розсадник, будинок культури, кафе, газорозподільна труба, електроопора, поле», - заявили у НПУ.

Читайте також: Ворог веде обстріли вісьмох областей, на межі знищення - десятки сіл Херсонщини

Зі свого боку поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

При цьому в установі закликали громадян дотримуватися комендантської години, не виїжджати самостійно неперевіреними маршрутами, оскільки ворог розстрілює цивільні авто, не піднімати невідомі предмети та не чіпати нерозірвані снаряди - у разі їх виявлення необхідно викликати піротехніків за телефоном 101.

Читайте також: Обстріли Донеччини: за добу загинули п’ятеро цивільних, ще 10 - поранені

«Будьте обережні - у захоплених населених пунктах загарбники займаються мародерством, відбирають транспорт. Окупант масово розповсюджує фейки, тож довіряйте виключно офіційним джерелам інформації», - уточнюється у повідомленні.

Як повідомлялося, мер Покровська Руслан Требушкін поінформував, що на Донеччині снаряд РСЗВ «Смерч» влучив у поле у районі одного з сіл Покровської громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-