На Київщині люди знаходять зразки небезпечного трубчатого пороху

На Київщині люди знаходять зразки небезпечного трубчатого пороху

Відео
Укрінформ
У Київській області, де велися бойові дії, люди знаходять зразки трубчатого пороху, який небезпечно використовувати у побуті.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

«В районі Пущі-Водиці та в Київській області, де велися бойові дії, місцеве населення знаходить зразки трубчатого пороху. Це видовжені палички, схожі на бенгальський вогник, які використовуються для відстрілу артилерійських снарядів», - ідеться в повідомленні.

Як зауважили у КМВА, попри заборону відвідувати лісову зону, деякі місцеві жителі збирають такі порохові заряди, зокрема використовують як сірники в побуті для розпалення домашніх печей та котлів для обігріву будинків. У КМВА наголошують, що цього робити не можна.

Читайте також: На Київщині завершили першу фазу радіаційного обстеження деокупованих районів, забруднення немає

«Дійсно, на відкритому повітрі пороховий заряд горить контрольовано через малий тиск. Однак використання трубчатого пороху у закритому просторі (як, наприклад, піч чи котел) є пожежо- та вибухонебезпечним. Використання навіть двох одиниць може призвести до детонації через стрімке виділення теплової енергії та газоподібних продуктів», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві на вибухонебезпечні предмети обстежені всі парки та сквери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-