Психіатрична лікарня на Львівщині прийме 100 пацієнтів із зони бойових дій

Психіатрична лікарня на Львівщині прийме 100 пацієнтів із зони бойових дій

Фото
Укрінформ
У приміщеннях у селі Заклад на Львівщині, які зараз належать Львівській обласній психіатричній лікарні, поселять 100 переселенців з психічними розладами. На забезпечення установи виділили 11 млн грн з обласного бюджету.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«У приміщенні колишньої психіатричної лікарні села Заклад (Стрийський район) облаштують умови для розміщення 100 пацієнтів з психічними розладами», - йдеться у повідомленні.

За інформацією профільного заступника начальника Львівської ОВА Івана Собка, загалом через активні бойові дії переселення в Україні потребують майже 400 пацієнтів. Перших 100 людей, яких прийме Львівщина, зможуть заселяти сюди вже на початку серпня.

Для забезпечення функціонування закладу в обласному бюджеті передбачили понад 11 млн гривень: на оплату заробітної плати персоналу, житлово-комунальних послуг, харчування та інші потреби пацієнтів.

Читайте також: До Польщі на лікування відправили 32 поранених українських військових

Як повідомляв Укрінформ, навесні минулого року Львівська обласна рада ліквідувала психіатричну лікарню «Заклад», що у селі Заклад Миколаївського району. Все майно передали на баланс Львівської обласної психіатричної лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-