У Хмельницькому створили мурал, присвячений українським родинам і дітям в умовах війни

У Хмельницькому створили мурал, присвячений українським родинам і дітям в умовах війни

Фото
Укрінформ
У Хмельницькому на вулиці Проскурівського Підпілля створили мурал, присвячений українським родинам, розділених війною, та дітям, що наближають перемогу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють місцеві ЗМІ.

«Новий стінопис з’явився на вулиці Проскурівського Підпілля на стіні біля міського управління соцзахисту населення. Автори нанесли поруч два зображення. На одному намальований дідусь з онукою – мурал присвятили українським родинам, які через війну змушені були розділитися. На іншому намальована дівчинка з колоском – окрема присвята темі дитинства. Йдеться про дітей, які в умовах війни теж стали мужніми героями і допомагають на шляху до перемоги. А ще це нагадування дорослим, що у дітей має бути дитинство», - йдеться у повідомленні.

За словами волонтерки організації «Українці майбутнього» Олесі Шевчук, мурал створити на стіні біля установи, яка повинна захищати і підтримувати сім’ї. Поруч з стріт-артом активісти встановлять також табличку з QR-кодом про проєкт.

Шевчук додала, що проєкт «Відважна Україна» початково планувався як мистецький, але нині він переходить у творчо-соціальний. Завдяки персонажам, зображеним на муралах, намагаються розповісти якомога більше історій українців і їхню допомогу під час війни.

Читайте також: У Гданську вандали знищили проукраїнські мурали

Раніше активісти проєкту вже створили стінописи на підтримку лікарів, рятувальників, захисників на передовій і волонтерів. У планах намалювати в Хмельницькому ще п’ять тематичних муралів-присвят.

Фото: ye.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-