У Кривому Розі затримали коригувальника ворожого вогню

У Кривому Розі затримали коригувальника ворожого вогню

Фото
Укрінформ
У Кривому Розі Дніпропетровської області правоохоронці затримали місцевого жителя, який коригував ворожий вогонь по місту.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

Зловмиснику оголошена підозра за фактом державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, з травня по липень на завдання від представників спецслужб російської федерації чоловік передавав через Телеграм скріншоти Google-мапи з мітками щодо локацій розміщення військових об’єктів, розташування військовослужбовців та техніки Збройних сил України на території Кривого Рогу.

Також фігурант надавав інформацію про результати вже здійснених обстрілів об’єктів критичної та цивільної інфраструктури – аеропортів, мостів міста та області.

Читайте також: У соцмережах поширюється фейкова розсилка нібито від імені СБУ

Встановлено, що отриману від підозрюваного інформацію рф використовувала під час військової агресії проти України для планування первинних та повторних обстрілів цих об’єктів.

Правоохоронці затримали зловмисника під час виконання чергового завдання від ворога. У ході обшуку транспортного засобу фігуранта вилучений мобільний телефон, який використовувався в протиправній діяльності.

Підозрюваному обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Як уточнили в Службі безпеки України, викритим зловмисником виявився посадовець одного з найпотужніших промислових гігантів регіону.

Читайте також: СБУ розслідує понад 800 проваджень за фактами колабораціонізму

З-поміж об’єктів критичної інфраструктури, геолокації яких фігурант фіксував, виявився міжнародний аеропорт "Кривий Ріг". Так, серед інших фактів перевіряється причетність зловмисника до коригування ракетного удару, завданого росіянами по аеропорту 10 березня.

За даними СБУ, чоловік потрапив у поле зору російських спецслужб як активний користувач анонімних телеграм-каналів і заборонених в Україні соціальних мереж. На цих ресурсах він публічно закликав підтримати загарбників і виправдовував їхні злочини.

Як повідомляв Укрінформ, у Донецькій області повідомили про підозру трьом жителям Бахмута, які здавали ворогу позиції Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-