За добу піротехніки знешкодили понад 600 вибухонебезпечних предметів, зокрема 12 авіабомб

За добу піротехніки знешкодили понад 600 вибухонебезпечних предметів, зокрема 12 авіабомб

Укрінформ
Упродовж минулої доби піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій знешкодили понад 600 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 12 авіаційних бомб.

Як передає Укрінформ, про це ДСНС повідомляє у Телеграмі.

Протягом доби піротехнічні підрозділи ДСНС залучалися 162 рази, виявлено, вилучено і знешкоджено 603 вибухонебезпечних предмети, у тому числі 12 авіаційних бомб. Обстежено територію площею 185 гектарів, ідеться у повідомленні.

Найчастіше піротехніки працювали у Харківській області 6 тис. 313 разів, у Київській – 4 тис. 434, Чернігівській – 2 тис. 811, Миколаївській – 1 тис. 445, Черкаській – 882, Сумській – 841.

Всього з початку широкомасштабного вторгнення російської федерації на території України знешкоджено 164 тис. 002 вибухонебезпечні предмети та 663 кг вибухової речовини, у тому числі 2 тис. 92 авіабомби. Обстежено територію площею 65 тис. 754 гектари.

Читайте також: Усі населені пункти Київщини обстежили на наявність вибухонебезпечних предметів - голова ОВА

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій спільно з британською неурядовою організацією Mine Advisory Group розпочинають просвітницьку кампанію "Обережно: міни!". Основна мета проєкту – допомогти Україні у розмінуванні території та захистити населення від небезпеки, яку становлять нездетоновані міни та снаряди.

За даними ДСНС, в Україні необхідно розмінувати понад 20 млн гектарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-