На Херсонщині ворожі обстріли випалили понад 240 гектарів пшениці й 10 гектарів лісу

На Херсонщині ворожі обстріли випалили понад 240 гектарів пшениці й 10 гектарів лісу

Фото
Укрінформ
На Херсонщині за останні дні внаслідок обстрілів вигоріло понад 230 гектарів пшениці у двох районах і пошкоджено вогнем 10 га лісу.

Про це повідомляє у Фейсбуці поліція Херсонської області, передає Укрінформ.

«Херсонщина знову у вогні, внаслідок ворожих обстрілів горять поля та ліси, дим видно звідусіль, російські війська цілеспрямовано знищують врожай. Окупанти навмисне не допускають рятувальників або місцевих жителів для гасіння пожеж. Лише за останні дні вигоріло понад 230 гектарів пшениці у Бериславському та Генічеському районах, вогнем пошкоджено близько 10 гектарів лісу поблизу міста Олешки», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Бериславському районі внаслідок влучення снаряда зайнялися посіви пшениці на площі понад 230 гектарів біля сіл Федорівка та Мала Шестірня. Внаслідок пожежі врожай майже знищено.

У Генічеському районі внаслідок обстрілу зайнялися посіви біля смт Нижні Сірогози, поблизу сіл Сокологірне та Рикове. Вигоріло майже 10 гектарів.

Крім того, через влучення боєприпасів та уламків від ворожих снарядів сталося займання та пошкодження 10 гектарів соснового лісу біля міста Олешки.

Читайте також: У громаді під Харковом від російських фосфорних снарядів горять поля

За всіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Як повідомлялося, більшість наявних на Херсонщині лісових масивів, зокрема хвойних, є рукотворними, висадженими для закріплення пісків.

Фото: Поліція Херсонської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-