Для переселенців із Луганщини по всій Україні відкриваються гуманітарні хаби - Гайдай

Для переселенців із Луганщини по всій Україні відкриваються гуманітарні хаби - Гайдай

Укрінформ
У гуманітарних хабах, які по всій країні відкривають як Луганська обласна, так і місцеві адміністрації регіону, допомогу будуть отримувати переселенці незалежно, звідки вони виїхали.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Ми провели нараду на рівні області з усіма департаментами, з усіма керівниками військових адміністрацій або районних рад. Розподілили, хто де знаходиться, хто де відкриває гуманітарні хаби. Домовились, що ці хаби будуть, так би мовити, екстериторіальними. Наприклад, якщо в Черкасах відкривається хаб міста Сєвєродонецька, то він надаватиме допомогу не тільки сєвєродончанам, а й усім мешканцям Луганщини», - зазначив Гайдай.

За його даними, з Луганщини евакуювалися понад 300 тисяч жителів – з 650 тисяч, які до 24 лютого проживали на підконтрольній Україні території області.

«У нас є цей перелік, ми чітко розуміємо, де яка кількість людей офіційно вже зареєстрована, але треба розуміти, що певна частина людей ще не зареєструвалась з різних причин. Ми збираємо інформацію про наших дітей, які будуть вчитись, про людей, які знаходяться в лікарнях», - додав очільник області.

Зараз проводяться дуже інтенсивні переговори щодо будівництва житла для переселенців та створення банку житла. Луганчанам, які живуть зараз у неналежних умовах, або є перспектива, що їх виселять восени, пропонуватимуть варіанти в різних областях, куди можна звертатись і де вони можуть проживати.

«Що стосується контактів, то вони оприлюднені на сайті обладміністрації і є телефони, що працюють в режимі «гарячої лінії». Плюс зареєстрований чат-бот, який збирає всю інформацію, аби наші працівники чітко розуміли, які питання в людей і що належить робити», - сказав Гайдай.

Читайте також: В Україні працюють 11 центрів для переселенців з Луганщини

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-