Мер Мелітополя прогнозує третю хвилю евакуації з окупованих територій

Мер Мелітополя прогнозує третю хвилю евакуації з окупованих територій

Укрінформ
Міський голова окупованого Мелітополя Іван Федоров анонсує третю хвилю евакуації мешканців – перед початком опалювального сезону.

Про це він сказав в ефірі національного телемарафону новин, повідомляє Укрінформ.

“Друга хвиля йде зараз. Нині у черзі на евакуацію понад 1000 осіб. Третю хвилю ми чекаємо ближче до опалювального сезону, бо він на окупованій території, швидше за все, не розпочнеться. Нема газу, немає кваліфікованих співробітників, які можуть підготувати місто”, - сказав Федоров.

За його словами, у Мелітополі є щонайменше 3 котельні, які 100% не зможуть працювати в опалювальний сезон.

“Є ряд котелень, які повністю зруйновані. Наприклад, котельня на території військової частини повністю зруйнована, вона обслуговувала понад 10 000 осіб”, - додав Федоров.

Учора, 18 липня, міський голова Мелітополя повідомив, що окупанти захопили потужності Обленерго, але співробітники підстанцій відмовилися співпрацювати з колаборантами.

“2 тижні тому відключено постачання газу. Газу немає і є додаткові навантаження на електромережі. рашисти беруть електроенергію з наших єдиних електромереж, продають мешканцям тимчасово окупованих територій та збирають із мешканців гроші за електроенергію, за яку вони жодної копійки не платять. Маразм є, але катастрофа далі буде більшою. Навантаження на електромережі зростає через те, що немає газу, будуть аварії та поломки”, - розповів він.

Читайте також: Самопроголошена влада Мелітополя захопила потужності обленерго

За словами мера, сьогодні на окупованих територіях немає ресурсу для ремонту підстанцій, ні мереж, ні магістралей. Тому слідом за газом буде катастрофа із постачанням електроенергії, резюмував міський голова.

Фото: wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-