На Вінниччині попрощалися із загиблим від ракетного удару рф 8-річним хлопчиком з Херсона

На Вінниччині попрощалися із загиблим від ракетного удару рф 8-річним хлопчиком з Херсона

Фото
Укрінформ
На Вінниччині попрощалися з 8-річним Кирилом Пʼяхіним, який зі своєю родиною виїхав із захопленого Херсона та загинув у Вінниці внаслідок російського ракетного удару.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне.

«18 липня у Никифорівцях на Вінниччині в останню путь провели 8-річного Кирила Пʼяхіна. Він загинув внаслідок ракетного обстрілу Вінниці 14 липня. У момент вибуху хлопчик чекав своїх рідних в автомобілі, потрапив у вогняну пастку. Тіло ідентифікували за допомогою судово-медичної експертизи», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у батьків Кирило був єдиною дитиною. Після повномасштабного наступу його родина виїхала з Херсона до Вінниці. Надалі планували виїхати у Молдову. У день обстрілу хлопчик поїхав до Вінниці зі своїм дядьком та бабусею, щоб зробити документи для перетину кордону.

«Бабусі потрібен був паспорт, щоб виїхати до Молдови і взяти Кирила. Пішла паспорт робити і тут вибух. Кирило був в машині і дядько був в машині. Він зараз в реанімації», — розповів дядько хлопчика Іван.

Ховати Кирила вирішили у селі Никифорівці Немирівської громади, адже там мешкають єдині на Вінниччині родичі. Відспівали хлопчика в місцевій церкві. На прощання прийшло майже все село. Люди приносили квіти та ставали навколішки. До труни дитині поклали м’якого ведмедика. Це, за словами мами Мар’яни, була улюблена іграшка сина.

Читайте також: Ракетний удар по Вінниці: тяжкопораненим нададуть допомогу у Польщі

За словами рідних, Кирило любив співати. Був дуже життєрадісною дитиною. Він народився 4 липня 2014-го, у рік, коли росія розпочала війну в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня війська рф з акваторії Чорного моря завдали удару по центру Вінниці трьома ракетами «Калібр». Загинули 24 людини, з них 3 дитини. Звернулися за допомогою 202 людини, з них 68 госпіталізовані.

Фото: Суспільне Вінниця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-