В Ужгороді волонтери спалили опудало путіна

В Ужгороді волонтери спалили опудало путіна

Фото
Укрінформ
В Ужгороді на волонтерському святі з нагоди 100-річчя 128-ї окремої Закарпатської гірсько-штурмової бригади спалили опудало путіна.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Свято відбувалося в неділю, 17 липня, на одній із центральних площ в місті Ужгород - вітали військових 128-ї бригади, яку іще неофіціно називають Закарпатський легіон через те, що там служать переважно закарпатці, концертом за участі гурту "Воплі Відоплясова". Під час дійства збирали гроші на ЗСУ а під час завершення на набережній Ужа в центрі міста спалили опудало путіна.

В Ужгороді на честь 100-річчя Закарпатського легіону спалили опудало путіна / Фото: Руху підтримки закарпатських військових

Як повідомлялося, 12 липня виповнилося 100 років із заснування 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. 128-ма окрема Закарпатська гірсько-штурмова бригада дислокується на Закрапатті, саме в цьому формуванні ЗСУ служить та зараз захищає вітчизну більшить закарпатців. Бригада була створена після переформування 128-ї механізованої дивізії. Штаб бригади розміщений в Мукачеві, а підрозділи дислокуються на території Закарпатської області.

Читайте також: "Літопис російсько-української війни": в Ужгороді відкрили фотовиставку маріупольця

Бригада тримає рубежі на лінії зіткнення з ворогом, знищує ворожу техніку та особовий склад окупантів, звільняє тимчасово захоплені території.

Про 128-му бригаду складають легенди, пісні та знімають короткометражні мультфільми. На честь бригади перейменовують вулиці.

З початку війни має п'ятеро військових, нагороджених найвищими державними нагородами України званням "Герой України" з удостоєнням ордена "Золота зірка". Деяким героям відзнака присуджена посмертно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-