Херсонобленерго закликає не сплачувати за електроенергію на рахунки окупантам

Херсонобленерго закликає не сплачувати за електроенергію на рахунки окупантам

Укрінформ
Херсонобленерго попередило про шахрайство – вороги ширять у соцмережах маніпулятивні повідомлення із закликом сплачувати за електроенергію на рахунки окупаційного підприємства.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Херсонобленерго.

«Знову в соціальних мережах особи, які не мають жодного відношення до АТ «Херсонобленерго» та постачання електричної енергії на території Херсонської області, поширюють маніпулятивні повідомлення із закликом сплачувати за електроенергію на рахунки окупаційного підприємства. Наголошуємо, це шахрайство», - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що наразі працівники АТ «Херсонобленерго» не здійснюють подворовий обхід та не проводять зняття показників електролічильників. Невідомі особи, які під виглядом енергетиків намагаються потрапити до осель на тимчасово окупованих територіях, є «посібниками окупаційної влади».

Читайте також: На Херсонщині росіяни грабують бази відпочинку на морському узбережжі

На території Херсонської області розподіл та постачання електричної енергії здійснюється виключно підприємствами АТ «Херсонобленерго» та ТОВ «Херсонська обласна енергопостачальна компанія», які працюють за українським законодавством. І сплачувати за надані послуги необхідно виключно за рахунками цих підприємств, йдеться у повідомленні.

Своєю чергою, як інформують у соцмережах херсонці, відповідні шахрайські повідомлення з’явилися у різних місцевих групах.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Херсонобленерго заперечує фейки російських загарбників з приводу знищення керівництвом підприємства програмних комплексів та баз даних споживачів Херсонської області.

Читайте також: Дії та бездіяльність посадовців в умовах війни будуть оцінені - Президент

27 червня представниками так званої херсонської військової-цивільної адміністрації за підтримки представників фсб росії та за участю начальника служби повітряних та кабельних електричних мереж АТ «Херсонобленерго» були захоплені окремі об’єкти, які належать АТ «Херсонобленерго» та які забезпечували постачання і розподіл електричної енергії споживачам Херсонської області. Під час захоплення підприємства загарбники представили так званого нового керівника підприємства Жахановича.

АТ «Херсонобленерго» не зможе проводити нарахування та виплату заробітної плати працівникам товариства через втрату доступу до первинної документації та контролю над роботою центральної бухгалтерії.

Читайте також: У Херсонобленерго заявили про спроби загарбників скомпрометувати керівника підприємства

У Херсонобленерго заявили, що російські загарбники намагаються скомпрометувати керівника підприємства. Зазначається, що голова правління Херсонобленерго Ігор Сафронов ніколи не працював з росією. На початку квітня спільно з правлінням товариства виїхав з Херсонщини та дистанційно здійснює управління АТ «Херсонобленерго», яке працює згідно з українським законодавством.

На Херсонщині електрики працюють, забезпечуючи електропостачання, але відмовляються укладати трудові угоди із загарбницькою владою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-