На Рівненщині релоковане з Харкова підприємство випускає модульні будинки

На Рівненщині релоковане з Харкова підприємство випускає модульні будинки

Фото
Укрінформ
Виробництво модульних будинків для переселенців освоїло на Рівненщині релоковане харківське підприємство.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль, передає Укрінформ.

«Будівельна компанія «Лайф Буд» переїхала в область з Харкова. Основний вид їхньої діяльності - роботи з монтажу теплоізоляції. До війни у них працювало 150 людей, сьогодні – 41. Вони всі разом з сім’ями переїхали на Рівненщину. І вже в нашій області розпочалася нова історія підприємства. З’явилася ідея створювати модульні будинки. Це може бути житло на базі морського контейнера, з облаштованою кухнею, спальнею. Або блок-модуль, власну конструкцію якого підприємство уже почало робити», - написав Коваль.

За його словами, такі модульні будинки можна використовувати як для військових, так і для переселенців. На базі підприємства планують створити навчальний центр ізолювальників.

Серед комплектуючих, які використовує компанія, чимало продукції рівненських виробників. Наприклад, ДСП, OСБ-плити, склопакети - місцевого виробництва, тож у результаті виходить новий продукт, рівненський.

Нове виробництво на Рівненщині уже назвали «Лайф Бокс». Тепер сюди добирають працівників. Тих, хто виявить бажання працювати, фахівці готові навчати.

Читайте також: В Івано-Франківськ за програмою релокації бізнесу переїхав Запорізький завод кольорових металів

Як повідомляв Укрінформ, у Рівненській області визначили понад 250 місць для можливої релокації бізнесу. Це - об'єкти нерухомості, земельні ділянки, житло для персоналу. Загалом в область переїхало 33 підприємства, а також Луганський державний медичний університет, Харківський інститут медицини та біомедичних наук та Луганський онкодиспансер.

В Україні за державною програмою релокації з місць бойових дій переміщено 400 підприємств, понад 200 з яких уже працюють. На сайті Мінекономіки на релокацію зареєструвалися понад 1 тис. підприємств.

Читайте також: На Закарпатті кількість релокованих підприємств у регіон перевищила три сотні - голова ОВА

Українські підприємства, розташовані у зоні активних бойових дій, можуть отримати державну допомогу в переміщенні своїх потужностей до безпечніших регіонів. Для цього запущено програму з релокації українських виробництв за підтримки держави.

Фото: Рівненська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-