На Закарпатті кількість релокованих підприємств у регіон перевищила три сотні - голова ОВА

На Закарпатті кількість релокованих підприємств у регіон перевищила три сотні - голова ОВА

Укрінформ
Кількість релокованих підприємств, що вже працюють у Закарпатті, перевищила три сотні - це найбільший показник по країні.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита під час економічного форуму "Релокація на Закарпаття: європейський вимір", передає Укрінформ.

"Сьогодні на територію області переїхали 305 підприємств із різних куточків країни, що становить майже 50% від усіх релокованих по Україні. 256 компаній вже відновили свою діяльність, 49 – перебувають на стадії переміщення виробничих потужностей», – зазначив він.

За словами Микити, регіон в умовах війни став платформою для формування нового ІТ-кластеру країни та сформував кейс у більш ніж 100 релокованих компаній інформаційних технологій та 30 тисяч спеціалістів цієї галузі економіки.

Читайте також: На Закарпаття релоковані Мінветеранів, Артек, Маріупольський драмтеатр та п'ять музеїв

Як зазначив Микита, нині Закарпаття працює над переорієнтуванням ринків збуту високоякісної продукції та пошуком партнерів для забезпечення ефективного експорту.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті запрацювало релоковане із Харківщини ТОВ «Темп-Україна», з допомогою якого планують вирішувати сміттєву проблему області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-