росіяни за добу обстріляли дев'ять регіонів України – зведення ВЦА

росіяни за добу обстріляли дев'ять регіонів України – зведення ВЦА

Укрінформ
Війська російської федерації за минулу добу здійснили масовані обстріли 9 регіонів України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 15 липня.

У Вінниці внаслідок влучання російських ракет у центр міста ушкоджень зазнали 36 житлових будинків, 17 з них серйозно зруйновані. Станом на 6:00 до закладів охорони здоров'я звернулись 183 людини, з них 110 амбулаторно надали допомогу. Всього госпіталізовано 73 людини, з них троє дітей. На даний час є інформація про 23 загиблих, з них троє дітей. Ще 18 людей є зниклими безвісти. Тривають пошукові роботи та розбір завалів.

Читайте також: У Вінниці сьогодні День жалоби за загиблими від ракетних ударів рф

У Чернігівській області вчора ввечері росіяни обстріляли з артилерії території біля населених пунктів Карповичі та Мхи Новгород-Сіверського району. Жертв та руйнувань немає.

Минулої доби ворог обстріляв вісім територіальних громад Сумської області. Усього було зафіксовано понад 40 пострілів із різного озброєння (кулемети, реактивна та ствольна артилерія, удари з безпілотників). Постраждали від обстрілів Миропільська, Юнаківська, Есманьська, Новослобідська, Хотінська, Шосткинська, Краснопільська та Великописарівська територальні громади. Постраждалих і руйнувань не було.

Сьогодні зранку росіяни здійснили мінометний обстріл Шалигинської громади. Без втрат і руйнувань.

У Дніпропетровській області ворог обстріляв одразу три райони. У Нікопольському районі через обстріл горіло пальне. На місці фахівці ДСНС знайшли уламки від ракет із "Градів" та фосфорних боєприпасів.

У Криворізькому районі агресори знову обстріляли зі ствольної артилерії паркову зону Зеленодольська. У Синельниківському районі зафіксоване пряме влучання ракети у школу. Рятувальники розбирають завали. Інформація про загиблих та постраждалих уточнюється.

Вночі в Холодногірському районі Харкова росіяни здійснили ракетний удар по відкритій території. Також вночі внаслідок удару постраждала будівля школи у Немишлянському районі. Жертв і постраждалих немає.

У Чугуївському районі в селі Коробочкіно Харківської області снаряд влучив у приватний будинок. Упродовж доби росіяни обстрілювали також Харківський район, постраждала територія приватного домоволодіння.

У Луганській області на лінії фронту російські війська продовжують завдавати артилерійські та ракетні удари з наступними спробами штурму. За минулу добу щонайменше один ракетний удар та авіаудари зафіксовані, зокрема по Верхньокам’янському. Там і в Білогорівці постраждали залишки цивільної інфраструктури. Штурмові дії за обома напрямками ворогу не вдалися. Також зафіксовані три атаки зі ствольної артилерії, чотири — з мінометів, одна — із РСЗВ, п’ять — із танків. Триває спротив загарбникам. Так, у Сєвєродонецьку на центральній вулиці міста вчора підірвався автомобіль з росіянами. Шестеро поранені, зокрема четверо - важко.

У Донецькій області вночі і зранку війська рф обстрілювали Красногорівку, Мар'їнку, Велику Новосілку із РСЗО "Град". О 5-й годині ранку ворог здійснив ракетний удар по Костянтинівці. Пошкоджена житлова 5-поверхівка, поранена людина. За добу на Донеччині троє людей загинули, семеро дістали поранення. Область залишається без газу і частково без води й електрики. Евакуація населення триває.

Читайте також: На Донеччині за добу росіяни вбили трьох мирних жителів

Сьогодні зранку Миколаїв зазнав ракетного обстрілу. Інформація про постраждалих і пошкодження уточнюється.

Протягом доби зафіксовані обстріли с. Лимани Галицинівської громади, Шевченківської, Широківської, Баштанської громад. За попередніми даними, загиблих немає. Вчора після обстрілів у смт Березнегувате та с. Лепетиха загорілася суха трава. Внаслідок влучання боєприпасів та їх уламків горіли поле із пшеницею у с. Привільне Привільненської громади та суха трава в с. Новоіванівка Баштанської громади. У Березнегуватській громаді тривають обстріли сіл по лінії розмежування. Інформація про постраждалих і пошкодження уточнюється.

У Херсонській області вибухи спостерігалися упродовж усієї доби. Напруженою є ситуація у Новій Каховці, де Збройні сили України продовжують завдавати влучні удари по позиціях ворога. Низка пожеж спостерігалася протягом дня, горіли поля у передмістях та у Дар’ївській тергромаді.

Стабільно важкою є ситуація у селах біля Снігурівки, річки Інгулець та на кордонах з іншими областями. У Генічеському районі фіксується жорстоке поводження загарбників із місцевими жителями. Підтверджується інформація про безконтрольний пуск води із Каховського водосховища до Північнокримського каналу.

Відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-