Збитки Ірпеня від війни з росією складають $922 мільйони – KSE

Збитки Ірпеня від війни з росією складають $922 мільйони – KSE

Укрінформ
За час окупації Ірпеня пошкоджено 10,5 тисяч будівель, з яких 2501 зазнали повного або сильного руйнування, а збитки інфраструктури міста від війни оцінюються у 25,3 млрд гривень або майже $922 млн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська школа економіки (KSE).

Зазначається, що у загальній сумі збитків найбільша частка належить житловому фонду – складає 17,7 млрд гривень, з яких 11,6 млрд гривень – через руйнування багатоквартирних будинків міста. Всього зруйновано та пошкоджено 9690 житлових будинків та присадибних будівель і споруд загальною площею 4,1 млн м2. Це 48% від усього житлового фонду Ірпеня.

На другому місці за обсягом руйнувань – соціальна інфраструктура. Внаслідок війни зруйновано 53% усіх соціальних об’єктів міста, що призвело до збитків на суму 3,7 млрд гривень, з яких 1,3 млрд грн завдані закладам освіти та 236 млн грн – медицині. В цілому пошкоджено або зруйновано 54 освітні установи, 26 закладів охорони здоров’я, 16 культурних та релігійних об’єктів.

Читайте також: Санду на власні очі побачила руйнування у Бучі, Ірпені та Бородянці

Бойові дії, які велися у місті, спричинили руйнування і значної кількості об’єктів промислової інфраструктури. Загалом це 323 пошкоджені або зруйновані промислові забудови та будівництва на 2,9 млрд гривень. Ще 262,5 млн грн збитків завдані місту через руйнування урядових, адміністративних будівель та відділень поліції й пошти.

Як повідомлялось, за оцінками KSE Institute, обсяг прямих збитків економіки України від пошкодження та руйнування житлових і нежитлових будівель та інфраструктури (у грошовому еквіваленті) складає щонайменше $95,5 млрд або понад 2,6 трлн грн.

Попередньо непрямі втрати у розрізі галузей оцінюються у $126 млрд або в 3,7 трлн грн. Загальна сума потреб у відновленні зруйнованих активів становить $165,1 млрд або 4,8 трлн грн.

Фото: Олександра Єфименка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-