У Мелітополі є проблема з препаратами крові — мер

У Мелітополі є проблема з препаратами крові — мер

Укрінформ
У тимчасово захопленому Мелітополі є проблема з препаратами крові. Отримати їх не можна через проблеми з доставкою.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

“Завдяки нашим волонтерам ми доставляємо всю первинну потребу в медикаментах в медичні заклади. Препарати крові ми не можемо доставити, бо термічний та кліматичний ланцюг для доставки препаратів крові досить складний, і ми не можемо його витримати, бо рашисти розкривають всі контейнери, всі холодильники на блокпостах і ми привозимо не ту кров, яка придатна для застосування. В цьому є нагальна проблема. Деяких груп крові та резусів на окупованих територіях немає”, - сказав Федоров.

Міський голова додав, що на сьогодні незрозуміла ситуація з випуском людей з тимчасово окупованих територій.

“Зазвичай до Запоріжжя виїжджало до 300-400 людей на добу, з міста Мелітополя виїжджало 100 - 150 машин на добу, але вчора вранці рашисти сказали, що не будуть випускати зовсім. З Мелітополя вчора змогли виїхати лише 30 автівок”, - сказав він.

Федоров каже, що загарбники мають намір прикриватись живими людьми під час бойових дій, які відбуватимуться на тимчасово окупованих територіях. Російські військові зараз максимально збирають цивільних людей на пункті пропуску в місті Василівка, щоб прикрити перекидання своїх військових угрупувань.

Читайте також: Понад 70% учнів Мелітополя готові вчитися онлайн в українських школах - мер

Як повідомляв Укрінформ, у Запоріжжі сьогодні зафіксовано два прильоти ворожих ракет. Поцілили в одне з підприємств міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-